Vuurwapen in prullenbak gevonden na tip getuige bij achtervolging in Zaandam

De politie heeft na een achtervolging in Zaandam een vuurwapen aangetroffen in een prullenbak na een tip.

Agenten waren vrijdagavond rond 19.15 uur aan het surveilleren op de Linneausstraat toen ze een jongeman zagen die zich verdacht gedroeg. Toen de agenten hem wilden aanspreken stapte hij in een grijze auto en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie heeft daarop de achtervolging ingezet.

Tijdens de achtervolging stapte de bijrijder uit en vluchtte te voet, terwijl hij werd achtervolgd door een agent. Hij raakte even uit het zicht maar werd aan de achterzijde van de Lobeliusstraat weer aangetroffen. Een getuige tipte de politie dat de vluchtende man even daarvoor iets in een prullenbak had gegooid.

Bij controle van de betreffende prullenbak bleek er een vuurwapen in te liggen. Daarop is de verdachte, een 23-jarige man uit Zaandam, aangehouden.  Ook de bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Zaandam, is aangehouden.

De politie heeft op de Linnaeusstraat gesproken met de bewoner van het huis waar de man aanvankelijk voor stond. De bewoner verklaarde dat deze werd bedreigd met een vuurwapen en heeft aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek.