Vuurwapengevaarlijke man opgepakt door arrestatieteam na meldingen gewapende incidenten

De politie heeft na melding over een man die betrokken zou zijn geweest bij meerdere gewapende incidenten, een arrestatieteam ingezet bij een aanhouding.

Bij de meldkamer kwam zaterdagmiddag melding binnen van een bedreiging in Hattem met een mogelijk vuurwapen. Toen agenten aankwamen was de verdachte inmiddels verdwenen. De man is een bekende van de politie en er werd direct een signalering verspreid om uit te kijken naar de verdachte.

De man dook zaterdagavond op in Kamperveen en viel daar ambulancemedewerkers lastig. Door zijn agressieve gedrag voelden de medewerkers zich genoodzaakt om de politie te alarmeren. De man werd wederom niet aangetroffen door de politie. Wel is er een aangifte opgenomen voor het vernielen van de ambulance.

Uiteindelijk heeft een arrestatieteam de 34-jarige man later die avond in een woning in Hattemerbroek aan kunnen houden. De verdachte probeerde nog te vluchten, maar wist niet te ontkomen. Er is uiteindelijk geen vuurwapen meer aangetroffen. Het onderzoek naar de incidenten wordt voortgezet.