Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Vuurwapengevaarlijke verdachte gepakt voor gewapende Marktplaats berovingen

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een aantal gewapende berovingen in de regio Rotterdam. De dader sloeg toe na afspraken via Marktplaats.

Vorige week werden slachtoffers in Vlaardingen en Hendrik-Ido-Ambacht bedreigd met een pistool nadat ze via Marktplaats een afspraak hadden gemaakt voor de verkoop van een telefoon. De politie deed onderzoek dat al snel leidde naar een verdachte in Apeldoorn.

Politieagenten in burger van de eenheid Rotterdam observeerden een huis in Apeldoorn waar de man verbleef. Die liet zich even in de deuropening zien, maar ging terug naar binnen. Omdat er meer mensen in de woning aanwezig waren en de agenten hen niet in gevaar wilden brengen, kozen ze ervoor te wachten tot de man naar buiten zou komen. Aan het einde van de middag leek dat te gebeuren.

Omdat het ging om een mogelijk vuurwapengevaarlijke verdacht werd geen enkele risico genomen. De man werd verrast en overmeesterd door de politie. Hierbij raakte de verdachte gewond aan zijn hoofd. Toen de agenten goed keken bleek het niet te gaan om de gezochte verdachte maar om een 17-jarige jongen die ook in het huis verbleef.

De 21-jarige echte verdachte werd alsnog in de woning aangehouden. De agenten hebben hem excuses aangeboden en uitgelegd waarom het team op deze manier heeft gehandeld.