In Tilburg heeft een kapotte fietslamp geleid tot de aanhouding van een vuurwapengevaarlijke vrouw die in het bezit bleek van onder meer een vuurwapen.

Een surveillerende agent zag in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 december rond 00.30 uur een vrouw zonder verlichting fietsen op het Wilhelminapark. De vrouw (23) werd aan de kant gezet en de agent wilde haar een bekeuring geven. Bij controle van haar Identiteitsbewijs bleek dat zij in 2014 was aangehouden voor vuurwapenbezit. Toen de agent haar daarnaar vroeg, reageerde zij zenuwachtig.

De politieagent vvroeg de dame in kwestie waarom ze zo nerveus was en als ze iets verboden bij zich heeft dat ze dit beter nu aan de politie kan geven. Ze verklaarde drugs bij zich te hebben en gaf de agent een zakje met wiet erin. Tien haar weer werd gevraagd om drugs of wapens in te leveren kwam een zakje harddrugs en een bus pepperspray tevoorschijn.

De verdachte werd nerveus toen de agenten haar vertelden dat een vrouwelijke agente haar kwam fouilleren. Ze probeerde weg te komen maar werd door de agenten vastgepakt. Die voelden iets zwaars in haar jaszak zitten.  Na fouillering bleek ze een alarmpistool bihj zich te hebben. Het wapen is samen met het busje pepperspray in beslag genomen en de vrouw is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens & Munitie.