Vuurwapengeweld in Amsterdam, Rotterdam en Roosendaal

Dit weekend is er door het hele land sprake geweest van een reeks schietpartijen. In Amsterdam, Rotterdam en Roosendaal kwamen meldingen binnen van vuurwapengeweld. Bij de schietpartijen zijn gewonden gevallen en arrestaties verricht.

In Amsterdam werd vrijdagavond op de Willem de Zwijgerlaan in West een man onder vuur genomen. Hij werd daarbij geraakt aan zijn bil door een schampschot. AT5 meldt dat hij aangifte heeft gedaan. Wat de aanleiding is geweest is niet duidelijk.

Zaterdagochtend was het raak in een woning aan de Vroenhoutsweg in Roosendaal. Twee personen zouden daar ruzie hebben gekregen die zo uit de hand liep dat er een schot gelost werd. Niemand raakte gewond. Drie personen, twee mannen van 43 en 61 jaar oud en een 44-jarige vrouw, zijn aangehouden.

In Rotterdam werd zaterdagmiddag een man in een woning aan de Homerrusstraat in Lombardijen neergeschoten. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar verdachten.