© Politie

Vuurwapens, 226.000 euro cash en 27 kilo drugs gepakt bij invallen drugsrunners in België en Nederland

Bij een gezamenlijke actie van de Nederlandse en Belgische politie is afgelopen maandag een grote hoeveelheid cash geld, drugs en vuurwapens in beslag genomen. Het gaat om meer dan 226.000 euro cash en automatische vuurwapens.

De lokale politie van Luik startte in 2015 een onderzoek naar de handel in harddrugs in en rond Maasmechelen. Daaruit bleek dat de drugs afkomstig waren uit Rotterdam. De Belgische politie deed hierop een internationaal rechtshulpverzoek aan Nederland.

Dit leidde tot invallen op maandag 3 juli. In meerdere panden in Rotterdam, Maastricht en Luik/Maasmechelen vonden doorzoekingen plaats. In Nederland werd ruim 198.000 euro cash, 2,2 kilo drugs in beslag genomen. In verschillende personenauto’s werd nog meer drugs gevonden, in totaal 20 kilogram. Verder lagen er twee automatische vuurwapens en een handvuurwapen. De politie nam ook een kogelwerend vest, horloges en andere luxe merkartikelen in beslag.

Tegelijkertijd deed de Belgische politie een inval in een pand in Luik en hield drie verdachten. Het gaat om mannen uit Rotterdam van 19, 23 en 35 jaar oud. De Belgische agenten namen 28.000 euro, 5 kilo harddrugs, een personenauto en een hoeveelheid merktassen en -schoenen in beslag. Het onderzoek naar de drugshandel loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.