Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Vuurwapens, drugs en kweekmaterialen gepakt na belletje getuige over verdachte situatie bij milieustraat

Een telefoontje van een getuige, die zag hoe twee personen spullen kwamen afgeven bij de milieustraat die afkomstig leken te zijn van een wietkwekerij, heeft geleid naar vuurwapens, drugs en aanhoudingen.

Rond 14.50 uur vrijdagmiddag belde iemand de politie vanwege een verdachte situatie bij de milieustraat aan de Waldammeweg in Middelburg. Twee agenten gingen op onderzoek uit en troffen twee mannen aan met een aanhangwagen waarin verschillende spullen werden gevonden die gebruikt worden bij het kweken van wiet.

De verdachten werden door de politie eerder in verband gebracht met het kweken van drugs. Daarom besloten de agenten dit verder te onderzoeken en hebben drie woningen aan de Meanderlaan doorzocht. Hierbij werden nog meer kweekmaterialen zoals potten, ventilatoren, een kweektent en een koolstoffilter aangetroffen en in beslag genomen. Verder nam de politie ook wat softdrugs, twee vuurwapens, een boksbeugel en een stroomstootwapen in beslag.

Agenten hebben uiteindelijk drie personen aangehouden. Het gaat om twee mannen 30 en 45 jaar oud en een 37-jarige vrouw allen afkomstig uit Middeburg. Het drietal is overgebracht naar het politiecellencomplex en zit voorlopig vast.