© Instagram

Vuurwapens en geld in beslag bij invallen Nederlanders gepakt met 4000 kilo cocaïne in België

De politie heeft automatische vuurwapens en contant geld gepakt bij invallen in het onderzoek rond de Nederlanders gepakt met 4000 kilo cocaïne in België.

De Belgische politie kwam afgelopen dinsdag per toeval een grote lading cocaïne op het spoor. Er kwam melding binnen van een verdachte situatie en verder onderzoek leidde naar een loods waar duizenden kilo’s cocaïne aanwezig waren. Tien personen, negen Nederlanders en een Roemeen, zijn bij de actie aangehouden.

De Nederlandse politie heeft in verband met de aanhoudingen invallen verricht en doorzoekingen gedaan. Hierbij werden vier automatische vuurwapens aangetroffen en negen kilo zwaar vuurwerk. Ook legde de politie beslag op gegevensdragers, zoals I-pads, USB-sticks en mobiele telefoons. Naast deze goederen is ook enkele tienduizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. 

Alle in beslag genomen goederen worden overgedragen aan de Belgische politie die verder onderzoek doet naar de drugsvangst en mogelijke rol van de tien verdachten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.