Vuurwapens, schilderijen en villa in beslag bij invallen in onderzoek drugshandel en witwassen

De politie heeft vanochtend invallen verricht in een onderzoek naar witwassen en drugshandel. Bij de acties is beslag gelegd op onder meer vuurwapens, schilderijen en een villa.

Eerder werd in juni 2019 een groot drugslab aangetroffen in een loods in Wuustwezel in België. De Belgische recherche hield toen zeven mannen aan. Het ging om verdachten uit België, Nederland, Mexico en Colombia. In de grote loods werd een professioneel opgezet lab aangetroffen voor het hele proces voor de productie van methamfetaminen en het omzetten naar crystal meth. Vier kilo crystal meth is verpakt en verkoopklaar aangetroffen.

In samenwerking met de Belgische politie ging het onderzoek verder en vandaag werden in Nederland en België vier personen, in de leeftijd van 37 tot 42 jaar met de Nederlandse nationaliteit aangehouden. Het gaat om drie mannen en een vrouw. Agenten vielen zes panden in Tilburg en Maasdijk binnen. In België zijn twee huiszoekingen verricht.

Bij de acties heeft de politie een kapitale villa, vier auto’s, drie vuurwapens, twee schilderijen, juwelen en waardepapieren aangetroffen en in beslag genomen. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie verdenkt de vier verdachten in wisselende onderlinge samenstelling van drugshandel, witwassen en/of verboden vuurwapenbezit. Het onderzoek wordt voortgezet.