In Rotterdam zijn een man en vrouw, beide 30 jaar oud, aangehouden nadat bij de vrouw vier vuurwapens werden gevonden in een tas en in hun woning aan de Wolphaertsbocht een kleine hennepkwekerij met negen planten werd aangetroffen.

Zondagmiddag werd de politie gebeld door een bewoner van de Wolphaertsbocht die een harde knal zou hebben gehoord. Agenten stelden direct een onderzoek in en vonden een kogelgat. Uit onderzoek bleek dat de kogel vermoedelijk was afgevuurd vanuit een nabijgelegen woning.

Uit die woning kwam kort daarna een vrouw met haar twee kinderen naar buiten. Zij had een grote tas bij zich. Agenten hielden de vrouw aan. Op dat zelfde moment sprong haar vriend van de eerste verdieping naar beneden en zette het op een lopen. Agenten zetten de achtervolging in en riepen dat de man moest stoppen. Omdat hij hier niet op reageerde werd een waarschuwingsschot en een gericht schot gelost. De man probeerde koste wat het kost te ontkomen en klom over een hek en verwondde zichzelf daarbij. In de Stoppelstraat konden agenten hem achterhalen en aanhouden.

De man bleek niet voor niets te zijn gevlucht want in de tas van de vrouw bleken maar liefst vuurwapens te zitten. In de woning troffen agenten een kweektent met daarin negen grote wietplanten. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet verder onderzoek.