VW Golf GTI gevonden in Breda © politie

VW Golf GTI gevonden in onderzoek dubbele moord Hooge Zwaluwe

De recherche heeft in het onderzoek naar de dubbele moord in Hooge Zwaluwe een VW Golf GTI gevonden die gelikt kan worden aan de moord op Brian Dalfour en Muljaim Nadzak.

Het gaat om een grijze Volkswagen Golf GTI die op de Louwersdonk bij het parkeerterrein ter hoogte van de Donk in Breda is gevonden. De recherche onderzoekt nu hoe het voertuig daar terecht is gekomen.

Eerder werd al melding gemaakt van het feit dat één van de aangehouden betrokkenen, de 46-jarige R.O. uit Breda, bij een woning aan de Merodelaan is afgezet door een donkerkleurige Volkswagen. Mogelijk gaat het hier om hetzelfde voertuig.

De dubbele moord in Hooge Zwaluwe zou het gevolg zijn van een compleet uit de hand gelopen drugsdeal en/of ripdeal. Eerder werd gemeld dat Brian Dalfour het vakantiehuisje zou hebben gehuurd om een oud conflict uit te praten. Hier lijkt geen sprake van te zijn geweest. Het is ook niet logisch om een huisje te huren op zo een afgelegen plek om een conflict uit te praten. Dat kan beter, voor alle betrokkenen, op een openbare plek.

Er gaan verhalen de ronde dat een bekende groep Marokkaanse criminelen uit België betrokken zijn bij de dubbele moord in Hooge Zwaluwe. Dat er een link is naar België is vrij duidelijk. Of het ook klopt dat de groep Marokkanen hierbij betrokken is geweest valt nog te bezien.

VW Golf GTI gevonden in Breda © politie
VW Golf GTI gevonden in Breda © politie