Ananassen met cocaïne erin. © Politie

‘Waanzinnig inventief verpakte’ partij cocaïne gevonden in speciaal geprepareerde ananassen

In Geldermalsen is een partij cocaïne gevonden in containers met tienduizenden ananassen uit Costa Rica. Volgens de politie waren de drugs ‘waanzinnig inventief verpakt’ in speciaal geprepareerde ananassen.

De cocaïne werd vorige maand gevonden tijdens invallen bij een transportbedrijf in Geldermalsen. In de eerste lading werden 40 geprepareerde ananassen gevonden met daarin 32 kilogram coke.

‘Elke ananas van de 21.500 kilo is in Geldermalsen door onze handen gegaan, we wilden geen grammetje cocaïne missen. Ook de verpakkingen, dozen en pallets zijn grondig onderzocht’, aldus de politie. ‘De 32 kilo die we in Geldermalsen uit de ananassen haalden, waren er zo vernuftig in geplaatst dat we uren bezig waren. Door de bijzondere manier van verpakken, hebben we ook veel geleerd.’

Uit verder onderzoek bleek dat er een tweede lading fruit onderweg was naar de haven van Antwerpen. De Nederlandse politie tipten hun Belgische collega’s en de lading werd onderzocht. Dat leverde uiteindelijk 42 geprepareerde ananassen op met daarin 36,5 kilo cocaïne.

De politie heeft vier mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om drie mannen en een vrouw. Twee van hen, mannen van 25 en 42 uit Geldermalsen, zitten nog vast. De cocaïne is vernietigd.