© Crime-Nieuws.nl

Waardetransport zonder chauffeur en kostbare lading aangetroffen in Schiedam, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een roof uit een waardetransport in Schiedam. De buit zou naar verluidt een partij goud zijn.

Op vrijdagmiddag 21 april deed een waardetransportbedrijf een melding van een verdachte situatie in Schiedam. Het vermoeden bestond dat er goederen weggenomen waren uit een waardetransportvoertuig dat zonder bestuurder op de Nieuwe Haven werd aangetroffen. De politie startte direct een onderzoek en zette alles op alles om de dader(s) op te sporen.

Het voertuig werd onderzocht op sporen en er werd gesproken met getuigen. Ook werden camerabeelden bekeken om meer informatie te achterhalen. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Almere, die verdacht wordt van verduistering. Zijn rol en betrokkenheid bij de zaak worden nog verder onderzocht. De man zal morgen voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

De zoektocht naar antwoorden gaat door en de politie is nog steeds op zoek naar de bestuurder van het waardetransportvoertuig. Het onderzoeksteam roept daarom getuigen op om zich te melden als zij meer informatie hebben over deze zaak.

De politie benadrukt het belang van samenwerking met de gemeenschap om dit soort misdaden op te lossen. Door gezamenlijk informatie te delen, kan de politie sneller en effectiever optreden tegen daders van criminaliteit. Het is dan ook van groot belang dat mensen zich melden als zij iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Nieuwe Haven in Schiedam op vrijdagmiddag 21 april.