Waardevolle leguanen en cash in beslag bij aanhoudingen in onderzoek naar handel in persoonsgegevens

De politie in Heerenveen heeft aanhoudingen verricht in een cybercrimezaak waarbij gehandeld werd in persoonsgegevens.

Tijdens een eerder onderzoek kwam naar voren dat een verdachte contact had met iemand die handelde in lijsten met persoonsgegevens. Het bleek dat degene in kwestie al langer actief was. Het cybercrimeteam van de politie Noord-Nederland startte hierop een onderzoek naar deze verdachte. Dit leidde tot de aanhoudingen van een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 24-jarige vrouw uit Heerenveen. Zij worden verdacht van de handel in persoonsgegevens.

Naast de handel in persoonsgegeven worden zij ook verdacht van het witwassen van uit misdrijven verkregen vermogen. Het gaat hierbij om circa 20.000 euro. In de woning vonden agenten ook zeven waardevolle leguanen. Zij zijn ondergebracht in een reptielenopvang. Momenteel wordt onderzocht of de verdachten deze dieren op legale wijze in bezit hadden.

Het onderzoek in deze zaak gaat verder. De verdachten zijn inmiddels heengezonden. Zij blijven verdachten in deze zaak. Het proces-verbaal wordt opgemaakt en ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) als het onderzoek afgerond is.