In Spanje is één van de grootste wapenhandelaren van het dark web aangehouden. De man verkocht verschillende soorten wapens op de AlphaBay drugs- en wapen marktplaats.

Volgens Spaanse media verdiende de man erg goed aan zijn handel in vuurwapens en munitie. De verdachte was onder meer in het bezit van een jacht. Marktplaats AlhaBay werd afgelopen juli opgerold bij een gezamenlijke actie van de Amerikaanse, Canadese en Thaise autoriteiten.

De nu opgepakte verdachte is een 24-jarige Spanjaard uit Pamplona. De wapenhandelaar had een goede reputatie op AlphaBay en verkocht zodoende aan veel klanten. Alleen dit jaar al verkocht vuurwapens en munitie aan meer dan dertig verschillende klanten in elf landen. Naast de verkoper zijn ook kopers aangehouden. De arrestaties werden gedaan in Duitsland, Spanje, Zweden en Cyprus.

Volgens de Europese politieorganisatie Europol waren twee kopers betrokken bij liquidaties. Bij een inval vond de politie een arsenaal aan vuurwapens. Sommige wapens werden naar het Verenigd Koninkrijk verstuurd, maar ook naar Duitsland. Eén Duitse klant wist niet goed met een vuurwapen om te gaan en bracht zichzelf om het leven na ontvangst van zijn bestelling.