Wapenarsenaal een drugslab en een wiethok gevonden bij Bandidos

Vanochtend heeft de politie een grote actie gehouden tegen motorclub Bandidos. Daarbij zijn in totaal 20 mensen aangehouden. Ook zijn er onder meer raketwerpers en vuurwapens gevonden en is er een drugslab aangetroffen.

De politie heeft op ruim dertig plaatsen invallen gedaan en doorzoekingen verricht. Het gaat om panden in Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Oirsbeek, Urmond, Holtem, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasbracht, Swalmen, Nieuwstadt, Helmond, Vlijmen, Eindhoven, Valkenswaard, Antwerpen (B), Borgloon (B) en Selfkant (D).

Bij de doorzoekingen zijn onder meer vuurwapens, vijf raketwerpers, vuurwerkbommen, vier dure gestolen auto’s, een wietplantage en een hoeveelheid vals geld aangetroffen. Daarnaast is er een in werking zijnde XTC-lab ontdekt, en materialen voor de productie van synthetische drugs.

De aangehouden verdachten zijn bijna allemaal lid van de Bandidos. In totaal zijn 14 verdachten lid van de Bandidos en is één verdachte lid van de Red Devils. De rest van de verdachten zijn niet lid van een motorclub.