© Landelijk Parket

Wapens en drugs gepakt bij invallen Satudarah en PGP-telefoons in beslag genomen

Bij de invallen en doorzoekingen bij motorclub Satudarah heeft de politie wapens en drugs aangetroffen. Verder is beslag gelegd op onder meer PGP-telefoons en contant geld.

Agenten vielen de clubhuizen van motorclub Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk binnen. Alle aanwezigen werden gecontroleerd en de actie duurde tot ongeveer zes uur in de ochtend.

In het clubhuis in Apeldoorn werd beslag gelegd op administratie, wiet, ruim 4000 euro cash en een vlindermes. Verder troffen agenten ook wat wikkels met restanten cocaïne en pepperspray aan. In het clubhuis stond ook veel sterke drank in strijd met de vergunning.

In Beverwijk zijn twee leden van Satudarah aangehouden vanwege overtreding van de Opiumwet. Verder is beslag gelegd op munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen, een creditcard mes, wikkels met cocaïne, administratie en telefoons, waaronder tien PGP-telefoons.

Het lijkt erop dat politie en justitie hun pijlen gericht hebben op de motorclub. Voor de invallen van gisteravond werden ook al invallen gedaan bij kopstukken van Satudarah. Drie bestuursleden zijn bij die actie gepakt en zitten vast. Het OM is van plan om de club te laten verbieden via de rechter. Of dit ook gaat lukken valt nog te bezien.