De politie heeft bij de controle van een verlofhouder in Rijswijk meerdere vuurwapens, een grote hoeveelheid munitie en granaten aangetroffen. De man had hier geen toestemming voor. Zijn verloven zijn per direct ingetrokken. De wapens zijn in bewaring of in beslag genomen.

Rond 20.00 uur bezochten agenten de woning van de 68-jarige man in verband met een wekelijkse reguliere wettelijke controle. De man had toestemming om enkele wapens en een munitieverzameling in huis te hebben.

In het huis zagen agenten op verschillende plekken munitie van verschillende kalibers liggen. Verder zagen ze in de woning meerdere vuurwapens, zware munitie,  zwaarden, messen en bajonetten liggen. Omdat er open en bloot zoveel munitie en wapens te zien waren werd besloten om direct de woning te doorzoeken.

Daarbij werden een grote hoeveelheid bajonetten, veel munitie en zelfs enkele grote granaten gevonden. Daarnaast werd een dubbelloops hagelgeweer, drie revolvers, waarvan er één doorgeladen was, een startpistool en drie werpmessen aangetroffen.

Omdat er veel verdacht militair materiaal aanwezig was in de woning heeft uit veiligheidsoverwegingen de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie alles afgevoerd. Het ‘veilige’ deel van de munitie is in bewaring genomen in afwachting van de bestuurlijke procedure.