Rechercheurs van de politie in Amsterdam hebben gisteren in Loosdrecht een wapendepot van de onderwereld ontdekt. Er lagen onder meer een grote hoeveelheid Kalasjnikovs en handgranaten.

Het begon allemaal op dinsdagmiddag 9 december bij een dynamische verkeerscontrole in Amsterdam-Zuid. Rechercheurs zagen twee mannen in en bij een auto waar zich later een tweede auto met daarin vier mannen bijvoegde. Door de verdachte manier van contact maken, locatie en de wijze van gaan rijden, vermoedden de rechercheurs dat het heit mogelijk om een drugsdeal gaat.

Agenten observeerden hoe de mannen naar een flat in Amsterdam-Zuidoost gingen en de rechercheurs hielden de omgeving en de woning onder observatie. Na een paar uur zagen ze de vier mannen wegrijden bij de woning. Op de A9 werd hun voertuig aan de kant gezet. Bij de mannen werden een aantal vuistvuurwapens en ongeveer 1 kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De vier mannen zijn direct aangehouden.

In de woning waar de mannen waren werd een inval gedaan door een arrestatieteam. Op de galerij werd gelijk een man aangehouden die uit de woning kwam. Hij bleek gesignaleerd te staan. In de woning werd nog een man aangehouden en een hoeveelheid wit poeder in beslag genomen.

Het onderzoek dat daarop volgde leidde uiteindelijk naar een woning in Loosdrecht waar een waar wapenarsenaal werd aangetroffen. Er werden onder meer 17 Kalasjnikovs, een AR15, 7 handvuurwapen, 36 handgranaten, duizenden stuks munitie en meerdere kilo’s cocaïne gevonden en in beslag genomen. Een man die in de woning aanwezig was is aangehouden.