Wapens plus bijbehorende munitie aangetroffen bij invallen

Dinsdag 21 mei heeft de politie bij doorzoeking van drie woningen diverse vuurwapens met bijbehorende munitie aangetroffen en in beslag genomen. Daarbij zijn twee personen aangehouden.

Naar aanleiding van informatie dat er mogelijk verdovende middelen aanwezig zouden zijn viel de politie binnen in woningen aan de Fossielenerf (inval in 2 woningen) en de Gatestraat in Landgraaf. In de woningen werden volgens de politie wel attributen aangetroffen voor het vervaardigen van drugs, maar was er geen sprake van een wietplantage of een drugslab.

Verder werden in een woning een aanzienlijke hoeveelheid wapens gevonden. Het gaat om een vuurwapen met patronen, een machinepistool en bijbehorende munitie, 2 airsoftwapens, een stroomstootwapen, een ploertendoder, een groot geldbedrag en een kleine hoeveelheid amfetamine. Dit alles werd in beslag genomen eveneens een gestolen quad die werd aangetroffen in een andere woning.

Twee bewoners, een 30-jarige vrouw en een 32-jarige man, zijn beide aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. Eén woning op de Fossielenerf werd door de gemeente voor 1 jaar gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet.

Bron: Politie