De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

MEGA wapenvondst in Nieuwegein

De politie heeft in een onderzoek naar een groep verdachten een enorme wapenarsenaal aangetroffen in een aantal garageboxen in Nieuwegein. Het gaat om onder meer tientallen automatische vuurwapens en handgranaten.

Het wapenarsenaal lag in twee kluizen in twee garageboxen. Hat gaat om 60 pistolen en revolvers, 36 automatische vuurwapens, 9 handgranaten en grote hoeveelheden munitie. Ook lagen er tien kogelwerende vesten in de boxen.

De politie was een onderzoek gestart naar een groep verdachten die zich bezig zouden houden met de voorbereiding van één of meerdere zéér ernstige delicten. Aldus de politie.

Acht mannen uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein zijn aangehouden. Bij doorzoekingen in de woningen en garageboxen van de verdachten en andere betrokkene is beslag gelegd op mobieltjes, sim-kaarten, usb-sticks, computers, notitieboekjes, 1 kilogram cocaïne, 700 gram hasj, XTC-pillen, twee gestolen snelle personenauto’s, drie vuurwapens met munitie, waaronder een mini-Uzi machinepistool en een zelfgemaakte bom.

Zeven van de verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Allen zitten in volledige beperkingen. Zij mogen in het belang van het onderzoek alleen contact hebben met hun advocaat.

De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda).
De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda).