Website waar je DDoS-aanvallen kon bestellen uit de lucht gehaald bij internationale actie

De Nederlandse politie heeft een website offline gehaald waar mensen DDoS-aanvallen konden bestellen. Het zou gaan om de grootste aanbieder van DDoS-aanvallen wereldwijd.

Op de website Webstresser.org kon je voor een klein bedrag een DDoS-aanval bestellen. Bij een DDoS-aanval worden aanhoudend grote hoeveelheden informatie naar een website gestuurd. Daardoor raakt de server overbelast en wordt de site onbereikbaar.

De politie heeft gisteren invallen gedaan en vier vermoedelijke beheerders van de site aangehouden. Het gaat om een wereldwijde actie in samenwerking met de autoriteiten van Engeland, Duitsland, Schotland, Australië, Canada, Italië, Spanje, Servië, de VS, Kroatië en Hong Kong. De beheerders zijn opgepakt in Servië, Kroatië, Canada en Engeland.

In Hilversum heeft de politie een woning doorzocht van iemand die een tijdje beheerder van de site zou zijn geweest. De man is niet aangehouden. Vanaf vandaag gaat de politie ook gebruikers van Webstresser.org aanhouden. De politie gaat in binnen- en buitenland verdachten aanhouden. Hoeveel mensen dat in Nederland zijn kan/wil de politie niet zeggen.