Wederom doodstraf Britse oma

In Indonesië is een Britse vrouw die eerder tot de doodstraf werd veroordeeld voor de smokkel van cocaïne, in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot de doodstraf. Het beroep dat ze had aangetekend is door het hof unaniem verworpen.

De 57-jarige Britse Lindsay Sandiford werd vorig jaar op de luchthaven van Bali opgepakt in verband met drugssmokkel. Achter de bekleding van haar koffer bleek een hoeveelheid drugs verstopt. In totaal werd er circa 3,8 kilogram cocaïne gevonden.

Volgens Sandiford zou ze gedwongen zijn door een criminele bende om de drugs te smokkelen. Zelf beweert ze dat zij en haar kinderen werden bedreigd en zodoende noodgedwongen was om de drugs te smokkelen.

Wat zéér opmerkelijk is, is dat de openbare aanklagers slechts 15 jaar celstraf hadden geëist. Echter week de rechtbank in Bali daarvan af en veroordeelde de Britse tot de dood middels een vuurpeloton. Sandiford rest nu nog een gerechtelijke toetsing van haar zaak en in laatste instantie kan ze nog een verzoek om clementie doen aan de Indonesische president. Hoe dan ook ziet de toekomst er voor haar niet rooskleurig uit.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl