Wederom minuscule wietplantage opgerold

Donderdag 13 juni is er wederom een grote slag geslagen tegen de grootschalige hennepteelt. Want de politie in Geertruidenberg heeft een wietplantage opgerold met maar liefst 35 planten erin. Als de prijzen in de coffeeshops na deze megavangst niet omhoog gaan weten wij het ook niet meer.

Naar aanleiding van een anonieme tip rolde de politie een zogenaamde wietknipperij op aan de Ir. De Voogtstraat. Na de melding reden agenten naar het pand met 35 planten. (Waarom ze dat deden wordt niet echt duidelijk uit het bericht.) Bij de woning roken ze een duidelijke wietlucht. Met toestemming van de officier van justitie betraden ze het pand en troffen daar 35 planten aan. Daarop is de 28-jarige bewoner aangehouden en meegenomen voor het vervaardigen van drugs. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Alle planten, 35 dat moet een hele klus zijn geweest, en benodigdheden voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zullen spoedig worden vernietigd. Tevens bleek er sprake van diefstal van stroom te zijn.