Wederom uitstel hoger beroep Hamza B. in Tanger

Het hoger beroep inzake de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in het Marokkaanse Tanger is wederom uitgesteld voor minimaal twee weken.

Het is niet duidelijk wat de reden van het uitstel is. Twee weken geleden werd het hoger beroep ook uitgesteld en toen vroeg de advocaat van B. daarom zodat hij het wrakinsgsverzoek naar aanleiding van de beschuldingen van omkoping beter kon bestuderen.

Omdat de straf toevallig lager uitviel dan de Nederlandse autoriteiten hadden gehoopt en gewild wordt er opeens gesproken over omkoping. In eerste instantie waren de Nederlandse autoriteiten dolblij en content met de samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten.

Twintig jaar celstraf is al vrij fors als je kijkt naar de bewijzen tegen B. Alleen de verklaringen/reacties van KING op verschillende misdaadsite’s hebben de politie op een spoor gezet waardoor er aanhoudigen werden verricht. Verder is er zeker niet genoeg bewijs om B. levenslang op te leggen zoals de Nederlandse autoriteiten graag zouden willen zien. Of er is meer bewijs tegen B. in het dossier waarvan we niks weten. Zoals vingerafdrukken en/of dna op de gebruikte wapens. Maar daar hebben wij niks over gehoord.

Politiebureau in het Marokkaanse Tanger.
Politiebureau in het Marokkaanse Tanger.