Weduwe van geliquideerde Baris Önder neergeschoten in Amsterdam

Afgelopen nacht is er een liquidatiepoging gedaan op een 27-jarige vrouw in de Charles Boissevainstraat in Amsterdam Osdorp. Het slachtoffer is de weduwe van de in april geliquideerde Turkse crimineel Baris Önder.

De vrouw werd rond 01.00 uur onder vuur genomen terwijl ze op weg was naar haar huis in de S.F. van Ossstraat. In de Charles Boissevanstraat zouden twee mannen op een scooter haar hebben opgewacht. Toen ze langskwam vuurden ze een flink aantal kogels op haar af. Het slachtoffer werd zeker vier keer geraakt en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Haar man, de 26-jarige Baris Önder, is korte tijd geleden op 26 april geliquideerd terwijl hij voor zijn woning in de S.F. van Ossstraat in zijn auto zat. Önder was verwikkeld in vele conflicten in de onderwereld. Op 10 december werd zijn vriend en compagnon, Murat Garki, geliquideerd in de Uitenwaardestraat in de Rivierenbuurt.

Het is nu de derde keer alweer dat in een korte tijd een vrouw het doelwit is van een moordaanslag. In januari werd de 60-jarige Beyhan Demirçi doodgeschoten terwijl ze een sigaret zat te roken op haar balkon. Een maand daarvoor werd in Amstelveen de 34-jarige Luana Luz Xavier geliquideerd.