© Landelijk Parket

Wéér aanhouding in groot onderzoek naar motorclub Satudarah

De politie heeft in een lopende onderzoek naar motorclub Satudarah een verdachte uit Geleen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij onder meer vrijheidsberoving, afpersing en deelname aan een criminele organisatie.

De aanhouding is een vervolg van de grootschalige actie en invallen bij de motorclub afgelopen december. Agenten vielen woensdagavond 6 december een pand aan de Borrekuilstraat in Geleen binnen. Het pand en alle aanwezigen werden gecontroleerd door de politie.

Daarnaast zijn er ook bij vier andere woningen in Geleen en een woning Kerkrade doorzoekingen geweest. Bij de actie waar rond de 200 politieagenten werden ingezet zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, drugs, materialen en spullen te gebruiken bij het opzetten van wiethokken en informatiedragers in beslag genomen.

In totaal zijn bij de actie afgelopen december zeven personen aangehouden. Vijf verdachten zijn voor de periode van 90 dagen in hechtenis gesteld. Op dinsdagochtend is een 34-jarige man uit Geleen aangehouden in deze zaak. Het onderzoek is nog altijd in volle gang en meer arrestaties worden niet uitgesloten.