De schutter rent weg na de fatale schoten te hebben gelost. © Politie

Wéér Amsterdammer aangehouden voor dubbele liquidatie vader en zoon in Zoetermeer

In het onderzoek naar de liquidatie van René en Renéetje van Doorn heeft de politie wederom een verdachte aangehouden.

Agenten hielden op dinsdag 26 september een 26-jarige Amsterdammer in zijn woonplaats aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie op vader en zoon. Eerder werd al een verdachte aangehouden voor de liquidatie, ook hij komt uit Amsterdam.

Op 25 april zijn René en zijn zoon Renéetje van Doorn geliquideerd toen ze wilden gaan sporten op de Edisonstraat in Zoetermeer. Uit beelden blijkt dat het automatische vuurwapen van de schutter blokkeerde waarna hij een pistool pakte en vader en zoon doodschoot.

Na de liquidatie slaan de daders op de vlucht in een BMW en rijden een paar straten verder naar een gereedstaande Golf met Belgisch kenteken. Die auto start niet waarop de twee mannen een auto carjacken. Dat voertuig wordt later aangetroffen in Rotterdam.

Op het moment dat een persoon het voertuig in brand wil steken komt de politie in actie en houdt de man aan. Verder onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van een 26-jarige Amsterdammer. Het onderzoek naar de dubbele liquidatie loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

https://youtu.be/T18xF4Rgcag