© Politie

Wéér arrestaties in onderzoek dodelijke vechtpartij café Rotterdam

In het onderzoek naar een vechtpartij voor een café aan de Tweede Rosestraat in Rotterdam, heeft de politie opnieuw aanhoudingen verricht. In totaal zitten nu vier personen vast in verband met de vechtpartij waarbij Maikel Rasoelbaks om het leven kwam.

De verdachten, een 31-jarige en een 41-jarige Rotterdammer, hebben zichzelf gemeld bij de politie en zijn vervolgens aangehouden. Eerder, op zaterdag 8 juli, werden een 54-jarige en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten in deze zaak.

Het slachtoffer, Maikel Rasoelbaks, raakte in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli rond 02.30 uur ernstig gewond tijdens een massale vechtpartij tussen een aantal bezoekers in Club Playa aan de Tweede Rosestraat. De bezoekers kenden elkaar al langer.

Tijdens deze vechtpartij werd Rasoelbaks, terwijl hij op de grond lag, meerdere keren hard tegen het hoofd geschopt. Hij liep hierbij dusdanig hersenletsel op dat hij een week later, vrijdag 14 juli, overleed in het ziekenhuis.

De recherche is druk bezig met het onderzoek en het achterhalen van de identiteit van alle verdachten. Het publiceren van de beelden van de nog onbekende verdachten is hierbij een mogelijkheid. Personen die betrokken waren bij de vechtpartij kunnen zich melden, aldus de politie.