Pil met 'Paul Frank' logo © crime-nieuws.nl

Wéér grote hoeveelheid grondstoffen voor xtc-lab gevonden in Zeeland

De politie in Zeeland heeft voor de tweede keer in korte tijd een grote hoeveelheid grondstoffen gevonden die vermoedelijk bestemd zijn voor de productie van synthetische drugs. De vondst werd gedaan aan de Wrangeweg in Kapelle.

Een voorbijganger belde zondagochtend de politie met de mededeling dat er een vrachtwagen geparkeerd stond langs de Wrangeweg in de polder in Kloetinge. Het viel nogal op omdat De Wrangeweg een verbindingsweg is tussen de Spaanweg en de Abbekindersezandweg. Een weg uitsluitend voor fietsers en bestemmingsverkeer.

Agenten gingen op onderzoek en constateerden dat één van de achterbanden van de vrachtwagen lek was. De kleine, witte vrachtwagen bleek eerder in Utrecht gestolen te zijn. In de afgesloten laadbak werd een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

De recherche is een onderzoek gestart naar de herkomst van de materialen en de vrachtwagen. Dit is de tweede vondst van een vrachtwagen die vermoedelijk als opslag diende voor een xtc-laboratorium in korte tijd in Zeeland. De recherche onderzoekt of deze vondsten mogelijk gelinkt zijn met elkaar.