© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Wéér grote juwelenroof in chique wijk Parijs

In het chique Place Vendome in Parijs zijn twee Amerikanen het slachtoffer geworden van een gewapende overval. De daders maakten daarbij voor bijna een half miljoen aan sieraden buit.

Dat meldt de krant Le Parisien. De twee slachtoffers werden donderdagavond overvallen toen ze naar hun auto liepen. Op het moment van de overval hadden ze voor om en nabij de 400.000 euro aan juwelen bij zich. De Franse politie heeft een onderzoek ingesteld de daders zijn inclusief buit spoorloos verdwenen.

Parijs is regelmatig het toneel van grote juwelenroven. In oktober werd in een winkel in het centrum voor 500.000 euro aan exclusieve horloges gestolen. Dezelfde maand werd wereldster Kim Kardashian beroofd van juwelen ter waarde van miljoenen euro’s. Het onderzoek hiernaar is in volle gang en er zitten verdachten vast.

In november was het opnieuw raak toen twee zussen uit Qatar werden overvallen in hun Bentley toen ze net onderweg waren naar de luchthaven Le Bourget. De twee vrouwen hadden naar schatting voor 5 miljoen euro aan geld en juwelen bij zich.