© Landelijk Parket

Wéér invallen en doorzoekingen bij motorclub Satudarah

De politie is vanavond bezig met een actie tegen motorclub Satudarah. Er zijn invallen en doorzoekingen gedaan in meerdere clubhuizen.

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de politie invallen heeft gedaan in de clubhuizen van Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk. Er wordt gezocht naar bewijsmateriaal inzake de strafrechtelijk onderzoek naar de motorclub.

Het onderzoek naar motorclub Satudarah is in 2016 begonnen omdat ze volgens justitie in verband kunnen worden gebracht met ernstige strafbare feiten, zoals afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Alle aanwezigen in de clubhuizen worden gecontroleerd op het bezit van verboden goederen, zoals drugs en wapens.

Eerder deze week werden drie landelijke bestuursleden van Satudarah aangehouden en vastgezet. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank Den Haag gevraagd om motorclub Satudarah te verbieden. Het doel is volgens justitie dat er een definitief einde komt aan de aanwezigheid van Satudarah in Nederland.