UPDATE: Wéér kort geding om uitgelekte Holleeder dossiers

Opnieuw is er een kort geding inzake de Holleeder dossiers. Dit keer staan ze op een website van een man uit Utrecht die ze om principiële redenen heeft gepubliceerd.

De stukken werden vorige week op Vlinderscrime gepubliceerd en weer razendsnel eraf gehaald na de rechtszaak die de Staat won. Korte tijd nadat ze van de misdaadsite werden gehaald zijn ze weer gepubliceerd op de site van ene Sebastiaan Beens uit Utrecht.

Beens wil ‘om principiële redenen’ de dossiers niet van zijn website halen. Volgens zijn advocaat heeft zijn cliënt niets verkeerd gedaan aangezien hij de informatie uit openbare bronnen heeft verkregen.

Of het echt om het principe gaat of gewoon om views op zijn website zullen we wellicht vanmiddag na het kort geding te weten komen. Als het echt een principezaak is laat de heer Beens de stukken gewoon staan ook na een dwangsom van de Staat.

UPDATE: Zoals verwacht moeten de links naar de Holleeder stukken worden verwijderd van de website. Ook verwijzingen en/of linken naar de stukken is verboden.

‘Het strafrechtelijke onderzoek loopt nog. Er moeten nog vele getuigen worden gehoord. Het gevaar dreigt dat deze getuigen worden beïnvloed door de inhoud van die verklaringen. Ook verwijzingen (links) naar andere sites zijn niet toegestaan. Worden deze verklaringen/verwijzingen niet onmiddellijk van internet gehaald, dan moet de gedaagde een dwangsom betalen’, aldus de rechtbank.