In Antwerpen is het zondagavond wéér onrustig op straat en is de politie massaal ter plaatse om de boel onder controle te houden.

Wat er momenteel precies gaande is, is niet bekend. Volgens bronnen is er veel politie op de been in de Brederodestraat. In die straat gingen afgelopen vrijdag ongeveer honderd man met elkaar op de vuist. In verband met de massale vechtpartij zijn 41 aanhoudingen verricht.

De Antwerpse politie is heeft de straat afgezet en roepen burgers op om de Brederodestraat zoveel mogelijk te mijden. Lees hieronder de verklaring van de politie Antwerpen:

‘De onrusten vanavond begonnen in de Brederodestraat ter hoogte van een café. Een groep van ongeveer 100 personen nam een dreigende houding aan en waren in het bezit van stokken en staven. Ze hadden duidelijk de intentie om amok te maken en spraken dreigende taal. De politie was in de omgeving in burger aanwezig en kon onmiddellijk de andere politiediensten alarmeren. Omdat de politiediensten in de rug aangevallen werden, kwam de politie zichtbaar op straat om de situatie te beveiligen. Er is gegooid met tafels en stoelen. Daarbij is een inspecteur gewond geraakt. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er werden drie personen bestuurlijk aangehouden. De politie blijft oproepen om de omgeving te vermijden.’