Werkstraf geëist tegen politieagent ‘Peter’ die boetes in eigen zak zou hebben gestoken

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een werkstraf geëist tegen een politieagent die betaalde verkeersboetes in eigen zak zou hebben gestoken.

De 43-jarige Peter P. hield buitenlandse vrachtwagenchauffeurs aan na een overtreding en maakte daar proces-verbaal over op. De overtreders moesten de boetes per direct contant afrekenen bij de politieagent.

P. liep uiteindelijk tegen de lamp door een Poolse vrachtwagenchauffeur die het niet helemaal vertrouwde. De man meldde de zaak waarna er een onderzoek werd gestart naar de politieagent.

Tijdens het onderzoek bleek dat P. in zeker nog twee gevallen contant betaalde boetes van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in eigen zak had gestoken. Het ging steeds om enkele honderden euro’s.

De inmiddels ex-agent gebruikte bij het bekeuren een valse naam. De vrachtwagenchauffeurs kregen een bon maar daarop stond een niet-bestand verbalissantennummer. Dit duidt volgens justitie op opzettelijke verduistering.

De verdachte was niet aanwezig op de zitting. Volgens zijn advocaat was hij te ziek vanwege een depressieve stoornis. De officier van justitie heeft een werkstraf van 240 uur geëist tegen de verdachte. De rechter doet binnenkort uitspraak.