Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Werkstraf geëist tegen zangeres Glennis Grace voor supermarktruzie Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een werkstraf en maand voorwaardelijke celstraf geëist tegen zangeres Glennis Grace voor een supermarktruzie in Amsterdam.

De officier van justitie heeft vandaag een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen Glennis Grace en tegen een medeverdachte wegens openlijke geweldpleging en mishandeling. Drie andere medeverdachten hoorden taakstraffen van 150 en 200 uur tegen zich eisen. Twee minderjarige verdachten, één daarvan is de zoon van de zangeres, staan morgen achter gesloten deuren voor de rechter.

Het ging die zaterdagavond mis in de supermarkt toen de zoon van Grace al vapend door de zaak liep en werd aangesproken door het personeel. Toen hij naar buiten werd begeleid zou hij zich hevig hebben verzet. Er ontstaat wat onrust waarbij de verdachte met winkelmandjes in de winkel gooit. Uiteindelijk komt hij ten val en loopt een oppervlakkige schaafwond op.

Volgens het OM verstuurt ongeveer 20 minuten later Glennis Grace een appje naar de 27-jarige medeverdachte (haar ex) waarin ze hem meldt dat haar zoon zou zijn aangevallen in de supermarkt, dat ze er naar toe gaat en dat ‘er koppen gaan rollen’. Even voor 21 uur verzamelen alle zeven verdachten zich voor de winkel. De groep splitst zich op en gaat op zoek naar de supermarktmedewerkers. Op camerabeelden zijn de verdachten te zien als een groep die samenwerkt en agressief optreedt. Er wordt geslagen, geschopt en geduwd. Drie minuten later verlaten de verdachten de winkel. De supermarktmedewerkers die het moesten ontgelden hebben bloeduitstortingen, schaafverwondingen en kneuzingen opgelopen en één medewerker heeft vijf weken niet kunnen werken vanwege een hersenschudding. Er zou volgens de slachtoffers ook gedreigd zijn waarbij de zangeres zou hebben gezegd iemands keel door te zullen snijden.

‘Deze zaak heeft tot forse beroering geleid in de samenleving. Dat heeft ermee te maken dat jonge supermarktmedewerkers zijn belaagd door een groep van zeven personen en dat daarbij fors geweld is gepleegd. In feite kan worden gezegd dat de supermarktmedewerkers zijn opgejaagd, geslagen, getrapt en achtervolgd, terwijl zij gewoon op zaterdagavond aan het werk waren. De openlijke geweldpleging, mishandelingen en bedreigingen kunnen worden gezien als eigenrichting.’ Aldus de officier van justitie. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.