© Crime-Nieuws.nl

Wiet binnenkort te koop bij Amerikaanse tankstations

In de Verenigde Staten kunnen gebruikers binnenkort wiet kopen bij een tankstation.

Het gaat om consumenten in de staat Florida. Vanwege een samenwerking tussen Green Thum Industries, een cannabisproducent, en Circle K-tankstations zal het vanaf volgend jaar mogelijk zijn bij het tanken ook gelijk wiet te kopen. Onder de producten die te koop zullen zijn, zijn toppen, pre-rolls, gummies en vapes, die Green Thumb zal leveren vanuit een 28 hectare grote faciliteit die het bedrijf bouwt in Ocala, Florida. De faciliteit zal naar verwachting tegen het einde van 2022 operationeel zijn.

De deal met Circle K maakt het ‘gemakkelijker en efficiënter voor patiënten om cannabis van hoge kwaliteit te kopen als onderdeel van hun dagelijkse routine wanneer ze langskomen bij hun plaatselijke supermarkt’, zei Ben Kovler, oprichter en CEO van Green Thumb, in een verklaring.

Volgens het Florida Department of Health, dat nog steeds illegaal is op federaal niveau, wordt wiet legaal in Florida verkocht voor medisch gebruik, met bijna 560.000 Floridians die momenteel een medische marihuana-kaart bezitten.