Afgelopen week heeft de politie drie personen aangehouden in een onderzoek naar het kweken van wiet en het verzilveren van bijna een half miljoen aan bitcoins. 

Bij de politie was er informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zitten in een woning aan het Kaatsland in Sneek. Dinsdag 3 maart heeft de politie de woning doorzocht en trof daar een in werking zijnde hennepkwekerij met zo’n 135 planten aan. De 28-jarige bewoner en een 19-jarige vrouw uit Ijlst zijn aangehouden op verdenking van hennepteelt.

In het kader van het onderzoek is ook een inval gedaan in de woning van een 29-jarige man uit Sneek. Bij hem is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen en verboden wapenbezit.

Uit financieel onderzoek is gebleken dat de twee mannelijke verdachten een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins hebben verzilverd. De verdachten zouden respectievelijk ongeveer 160.000 en 280.000 euro aan bitcoins hebben verzilverd. De politie onderzoekt nu hoe het tweetal aan de bitcoins is gekomen.