loods heerlen wiet, wiet kweken heerlen, schandelarstraat wiet heerlen, hennep kwekerij heerlen
Topje Super Silver Haze © crime-nieuws.nl

Vuilniszakken vol met wiet, cash geld en wiethokken bij invallen in Friesland

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt invallen gedaan in Friesland en een aantal personen aangehouden. Bij de actie is onder meer beslag gelegd op zes woningen, cash geld, tientallen bankrekeningen en vuilniszakken vol wiet.

De aangehouden verdachten werden opgepakt in hun woningen in Leeuwarden en Dronrijp. Ze worden allen verdacht van grootschalige hennepteelt, handel in hennep en witwassen van crimineel verkregen vermogen.

Het onderzoek kwam aan het rollen na het oprollen van een aantal professionele kwekerijen in Drachten, Sneek en Heerenveen. De ontdekking van een soortgelijke kwekerij in Franeker leidde de politie naar een groep uit Leeuwarden en omgeving.

Op vijftien locaties in Leeuwarden, Dokkum, Sneek, Surhuisterveen en Dronrijp werden doorzoekingen verricht. Daarbij is beslag gelegd op zes woningen, een garagebox, contant geld en meer dan 20 bankrekeningen. Daarnaast zijn meerdere personenauto’s, bedrijfsauto’s, motorfietsen, twee boten met trailer, sieraden, gereedschap en mountainbikes afgepakt.

In twee woningen werden vuurwapens gevonden en veilig gesteld. In Surhuisterveen en Sneek werden recent opgezette kwekerijen aangetroffen. In Leeuwarden werd in een loods een kwekerij en vele goederen bestemd voor de inrichting van hennepkwekerijen gevonden en in beslag genomen. Verder werd in een garagebox een partij wiettoppen in vuilniszakken aangetroffen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.