Wiet en cash geld bij invallen in onderzoek naar Belgisch drugsnetwerk

In verband met een onderzoek naar een Belgisch drugsnetwerk heeft de politie in Nederland invallen en doorzoekingen gedaan op verschillende locaties. Daarbij troffen agenten wiet en cash geld aan.

Naar aanleiding van een onderzoek van de Belgische justitie werden in Nederland doorzoekingen gedaan in woningen in Heikant, Hulst, Koewacht, Nieuw Namen en in een bedrijfspand in Clinge. In Nieuw Namen en Heikant werden twee mannen aangehouden.

De Nederlandse autoriteiten troffen op de eerste verdieping in een woning aan het Kerkpad in Nieuw Namen een wietplantage aan. Verder werd een eerdere oogst gevonden. De spullen zijn in beslag genomen en vernietigd. In overleg met de officier van justitie werd ook een auto in beslag genomen.

In de woning werd een 25-jarige inwoner uit deze plaats aangehouden. Hij werd voor onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De man is dinsdag verhoord en mocht dinsdagavond het cellencomplex verlaten. Hij blijft verdachte voor deze zaak.

In een woning aan de Julianastraat in Heikant werd een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 59-jarige inwoner uit deze plaats. Hij is voor verder onderzoek ook naar het cellencomplex in Middelburg gebracht en kreeg dinsdagavond te horen dat hij voorlopig nog vast blijft zitten. In deze woning werden ruim zeven kilogram gedroogde henneptoppen en meer dan 2.500 hennepstekken in beslag genomen.

In een woning in Hulst, waar een van de hoofdverdachten van het Belgische onderzoek woont, werden enkele tienduizenden euro’s aan contant geld gevonden. Naast het geld werd ook een personenauto in beslag genomen.

In het bedrijfspand in Clinge zijn mogelijk bedrijfsmatige activiteiten uitgevoerd, die in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan. Op basis van een bestuurlijke rapportage gaat de gemeente Hulst kijken welke maatregelen kunnen worden genomen op grond van het geldende Damoclesbeleid.