Bij een onderzoek in en rond een tuincentrum in Rotterdam heeft de politie aanhoudingen verricht voor drugshandel en witwassen. Bij de actie zijn kilo’s wiet en 65.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

De politie besloot naar aanleiding van signalen om het tuincentrum in Prinsenland in de gaten te houden. Afgelopen vrijdag werd rond half vier een overdacht geconstateerd, van wat later bleek, 3 kilo wiet te zijn.

Het tuincentrum werd geobserveerd en daarbij was te zien hoe twee mannen naar binnengingen met een big shopper. Toen het tweetal het tuincentrum verliet zijn zij gecontroleerd en bleken ruim 23.000 euro bij zich te hebben. Hierop is het tweetal aangehouden.

Na de vangst is besloten om samen met speurhonden het tuincentrum te doorzoeken. De aanwezige personen zijn één voor één gefouilleerd en aangehouden. De auto’s van beide eigenaren zaten vol met wiet. Zowel de auto’s als de wiet werden in beslag genomen.

De twee eigenaren, een 26-jarige Capellenaar en een 23-jarige inwoner uit Waddinxveen zijn aangehouden voor de Opiumwet en witwassen. Een 29-jarige inwoner uit Alblasserdam die 5600 euro bij zich had is ook opgepakt voor witwassen.

Drie andere aanwezigen, een 37-jarige Delftenaar, 37-jarige man uit Bodegraven, 38-jarige Rotterdammer moesten mee naar het bureau. De verdachten zijn allemaal door de officier in de loop van het weekeinde heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet en zij zullen zich mogelijk later voor de rechter moeten verantwoorden.

Er zal een bestuurlijke rapportage opgemaakt worden met betrekking tot het tuincentrum. Omdat het tuincentrum volgens de politie een dekmantel lijkt voor de handel in wiet, liggen bestuurlijke maatregelen in het kader van de bestrijding van ondermijning voor de hand.