De politie in Rotterdam heeft maandagavond bij een voertuigcontrole een grote hoeveelheid wiet aangetroffen. De zakken wiet en een dure auto van 150.000 euro zijn in beslag genomen.

Agenten in burger zagen een voor hen bekend voertuig op de Hillelaan en besloten deze te volgen. Op de West-Varkenoordseweg stapten drie mannen uit en gingen een woning binnen. Na drie kwartier kwamen zij alweer naar buiten met grote tassen.

Op de 2e Rosestraat werd het voertuig aan de kant gezet en gecontroleerd. Tijdens de controle roken de agenten een sterke wietlucht. Na uitgebreide fouillering en doorzoeking van de auto werden in de achterbak zes zakken vol met wiet gevonden. De bestuurder, een 30-jarige Rotterdammer, werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Na de drugsvangst werd de woning aan de West-Varkenoordseweg doorzocht. Daar werd verder niets bijzonders gevonden. Desondanks werd de 34-jarige bewoner aangehouden op verdenking van de handel in drugs. Voor de deur had de man een dure auto staan (nieuwwaarde 150.000 euro) die de politie in beslag heeft genomen in verband met mogelijke witwaspraktijken.