De Rotterdamse politie heeft bij de aanhouding van een 22-jarige Rotterdammer een waarschuwingsschot gelost na een wilde achtervolging. In zijn auto werden zakken met wiet aangetroffen.

Agenten zagen vrijdagavond een man op de Slinge rijden en wilden hem controleren. Op de Driemanssteeweg stopte de bestuurder en hij meldde de agenten desgevraagd dat hij geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs bij zich had. Toen de agenten hem vroegen om uit te stappen gaf hij opeens plankgas en sloeg op de vlucht.

Agenten zetten de achtervolging in en en de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Groene Kruisweg verloor hij de macht over het stuur en knalde tegen een lantaarnpaal. Hier eindigde het niet want de verdachte zette het op een lopen. Eén van de agenten schoot daarop in de lucht en de man gaf zijn vluchtpoging op.

Bij controle in zijn auto bleek al gauw waarom hij op de vlucht sloeg. In de wagen lagen meerdere zakken gevuld met wiet. Het is niet bekend om hoeveel wiet het gaat, qua gewicht. De auto van de verdachte en de drugs zijn in beslag genomen en de man is vastgezet.