Vrijdagmiddag heeft de politie in Budel acht personen aangehouden in de berging van een woning aan de Berg. Allen werden betrapt toen ze wiet aan het knippen waren. Tevens is in een ondergrondse zeecontainer een Apaan-lab ontdekt.

Agenten gingen op onderzoek uit nadat er melding was binnengekomen van een sterke wietlucht in de omgeving. In een berging van een woning troffen agenten vier vrouwen en vier mannen aan die wiet aan het knippen waren. In de berging lagen 630 planten en twee dozen vol geknipte toppen. Het gewicht van de toppen was ruim 24 kilogram.

Op hetzelfde terrein, gelegen in een bosperceel, troffen agenten een luik aan. Na onderzoek bleek dat de toegang te zijn tot een ondergrondse drugslab. In een begraven zeecontainer bleek een buiten werking zijnde Apaan-lab aanwezig te zijn.

De aangehouden verdachten zijn drie vrouwen van 34, 39 en 49 jaar oud uit Oekraïne en een 34-jarige vrouw uit Tegelen. Daarnaast is de bewoner en zijn twee mannen van 26 en 29 jaar oud eveneens uit Oekraïne en een 49-jarige man uit Nederweert aangehouden.