inval hiltjesweg heerlen, huiszoeking heerlen, wiet heerlen
De partij wiet die volgens de politie 200.000 euro waard zou zijn © Politie Heerlen

22 kilo wiet en vuurwapen gevonden bij inval in Heerlen

De Heerlense politie heeft woensdag bij een huiszoeking een vuurwapen, contant geld en een grote hoeveelheid wiet aangetroffen. Drie personen zijn opgepakt.

De politie doorzocht de woning aan de Hiltjesweg nadat er informatie was binnenkomen over de mogelijke aanwezigheid van wapens en drugs. Bij de zoekactie ontdekten agenten een geheime ruimte met daarin 22 kilogram wiet. De drugs vertegenwoordigen een waarde van rond de 200.000 euro, althans volgens de politie.

Dit klopt natuurlijk niet dat is de prijs die een coffeeshop er voor zou krijgen. De partij van 22 kilo is maximaal 88.000 euro waard. En dat is als het gaat om een zeer goede kwaliteit/soort wiet. Wil je er 2 ton voor vangen dan moet je de 22 kilogram los in grammetjes gaan verkopen voor 9 á 10 euro per gram. Dan moet je 22.000 klanten ‘afwerken’ voor je eindelijk je 220.000 euro hebt. Dan ben je inmiddels gepensioneerd voor je alles verkocht hebt als je geen coffeeshop ter beschikking hebt.

Bij de actie is verder naast de partij wiet ook een vuurwapen met munitie en ruim 8.000 euro aan contanten gevonden. Vier motoren en een auto zijn in beslag genomen omdat de politie vermoedt dat ze aangeschaft zijn met crimineel verkregen vermogen.