© Crime-Nieuws.nl

Wiet, wietkwekerijen en wietknippers gepakt bij doorzoekingen na kraken pgp-berichten Encrochat

De politie heeft in een groot onderzoek naar de handel in en het kweken van wiet, invallen verricht in Nederland en België.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van onderschepte pgp-berichten verstuurd via Encrochat. Op verschillende plaatsen werden vandaag doorzoekingen verricht. In een woning in Geleen is negen kilo wiet en rond de 60.000 euro aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. De bewoners van het pand, een vrouw en een minderjarige jongen zijn aangehouden.

Op een industrieterrein in Geleen is in een loods een wietkwekerij aangetroffen met 600 hennepplanten en 400 hennepstekken. De plantage is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. In Susteren zijn in een garagebox diverse materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij het kweken van wiet en opzetten van wietkwekerijen. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

In Sittard is daarnaast in een woning een groot aantal hennepstekken aangetroffen. Ook in Beek werd een hennepdrogerij aangetroffen. Daar werden zeven personen op heterdaad betrapt terwijl ze druk bezig waren met het knippen van wiet. Zij zijn aangehouden en worden gehoord. Verder is een man aangehouden in Beek die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere kwekerijen. Het onderzoek loopt nog en mee aanhoudingen worden niet uitgesloten.