Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Wiethok met 1800 planten ontdekt na gewapende woningoverval rippers

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag na een woningoverval in Arnhem een grote wietkwekerij met 1800 planten ontdekt en ontmanteld. De recherche onderzoekt of de daders het gemunt hadden op de wiethok.

De politie kreeg rond 04.40 uur de melding dat er een overval was gepleegd in een anti-kraakpand aan de Meijnerswijk. Meerdere onbekende mannen waren enige tijd daarvoor het pand binnengedrongen. De aanwezige bewoonster, die op dat moment in bed lag, werd bedreigd met wapens en vastgebonden.

Kort daarna vertrokken de overvallers weer en zijn ze gevlucht. Toen de politie ter plaatse kwam en onderzoek deed, troffen ze in een naastgelegen schuur een in werking zijnde wietkwekerij. De wietplanten en kweekmaterialen zijn vernietigd. De politie onderzoekt of er een link is tussen de overval en de aangetroffen kwekerij.

Het lijkt erop dat de daders informatie hadden over de aanwezigheid van een wietkwekerij. Mogelijk waren de planten nog niet groot genoeg en is het dus zinloos om iets mee te nemen. Dat verklaart het feit dat de daders al snel weer met lege handen zijn vertrokken.