O.G. Kush met veel haartjes en THC © crime-nieuws.nl

Wiethok verstopt onder zwembad ontdekt na anonieme tip

Agenten hebben na een anonieme tip een verstopte wiethok in aanbouw aangetroffen onder een zwembad in een bedrijfsruimte in Wijk en Aalburg én een in werking zijnde wiethok met honderden planten. Twee personen zijn aangehouden.

Naar aanleiding van een anonieme melding werd woensdagochtend een onderzoek ingesteld op het terrein van de woning op de Perzikstraat. In een bedrijfsruimte werd een in werking zijnde wiethok aangetroffen met in totaal 454 planten.

De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook stonden er op het terrein meerdere auto’s. Drie wagens zijn er in beslag genomen. De twee mannen die op dat moment op het terrein aanwezig waren zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. Het gaat om de 49-jarige huurder van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In een afgedichte ruimte, waar het zwembad was gevestigd, troffen de agenten een wiethok in aanbouw aan. Het leegstaande zwembad was met platen bedekt. Door middel van een luik kreeg de politie toegang tot de ruimte.

Luik naar wiethok onder zwembad © Politie

Al snel werd tijdens het onderzoek duidelijk dat er sprake was van stroomdiefstal. Omdat de situatie in de meterkast nogal gevaarlijk bleek, werd door de medewerker van Enexis besloten om de hoofdkabel buiten het pand op te graven en kon de stroomvoorziening zonder gevaar afgesloten worden.