In Tilburg zijn in een woning aan de Kalverstraat een groep wietknippers gepakt met een grote partij wiet. De politie meldt dat het gaat om 150 tot 200 kilo.

Een wijkagent surveilleerde maandagavond door de straat en zag bij een woning meerder auto’s geparkeerd die hij daar niet eerder had gezien. Hij besloot een kijkje te gaan nemen.

Op een gegeven moment zag hij een man van het terrein afkomen waarmee hij in gesprek ging. Volgens de politie maakte de man een zenuwachtige indruk. ervolgens kwam een busje vanuit de richting van het pand aangereden. De diender besloot een controle in te stellen, Hij rook vanuit het voertuig een sterke henneplucht.

Daarop werd een onderzoek ingesteld bij het pand en werd een grote partij wietplanten aangetroffen. Het gaat om 150 tot 200 kilo. Tien personen waren op dat moment bezig met het knippen van toppen. Allen zijn ze aangehouden.

In totaal zijn er twaalf aanhoudingen verricht. Het gaat om een 30-jarige man uit Hilvarenbeek, een 62-jarige Oosterhoutse, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, drie Tilburgse mannen (25,28 en 31 jaar) en zes Tilburgse vrouwen (21,,43,43,46,56 en 56 jaar).