Wietknippers op heterdaad betrapt bij oogsten grote wietkwekerij in kelder na tip ‘alerte burger’

De politie heeft in Laren een groep wietknippers op heterdaad betrapt in een wietkwekerij na een tip.

Op maandagavond kreeg de politie een tip binnen van een verdachte situatie rond een woning aan de Mendes Da Costalaan. Volgens de melding werd er onder meer een sterke wietgeur geconstateerd. De politie is daarop naar de woning gegaan en heeft een onderzoek ingesteld.

Er werd besloten om een inval te doen en in de kelder werd een grote partij wiet aangetroffen. Er bleken meer dan 1000 planten gekweekt te worden. Een derde ongeveer was al afgeknipt voor verdere verwerking door wietknippers. Zes personen waren op dat moment aanwezig en zijn aangehouden. Vier daarvan waren druk bezig met het knippen van toppen.

De knippers, een 44-jarige man, 54-jarige man en 49-jarige vrouw uit Amsterdam en een 53 jarige man zonder bekend woon- of verblijfplaats, zijn door de politie meegenomen voor verder verhoor. Naast deze verdachten zijn ook de huurders van de woning, een 54-jarige man en een 48-jarige vrouw aangehouden. Deze hoofdverdachten zitten momenteel nog vast en worden binnenkort voorgeleid. De politie doet verder onderzoek.